UPDATE // Ucraina va solicita aderarea la UE în 2020: Poroșenko

UPDATE

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat că urmează să prezinte în cursul zilei de joi un vast plan social și de reforme economice care să permită fostei republici sovietice să-și depună peste șase ani candidatura pentru a obține statutul de membru al Uniunii Europene, relatează Reuters, citată de AGERPRES.

Rada Supremă a ratificat la 16 septembrie Acordul istoric de asociere la Uniunea Europeană, deși punerea în aplicare a părții comerciale a actului a fost amînată pînă în ianuarie 2016 pentru a calma Rusia, care susține că pactul va afecta piețele sale.

“Astăzi voi vorbi în fața întregii Ucraine despre noul program, despre viziunea mea asupra “Strategiei 2020”, a declarat Poroșenko, în deschiderea celei de-a doua părți a celui de-al 12-lea congres extraordinar al judecătorilor.

“Acest program prevede aproximativ 60 de reforme și programe speciale, a căror punere în aplicare va permite Ucrainei să se pregătească pentru ca peste șase ani să putem depune cerere pentru a obține statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat președintele Ucrainei.

Totodată, președintele Poroșenko a dat ordin cabinetului său de miniștri să elaboreze un proiect de lege privind renunțarea la statutul actual de țară nealiniată.

După cum relatează publicația Ukrainskaia Pravda, printr-un decret promulgat la 24 septembrie, președintele Petro Poroșenko a făcut să intre în vigoare decizia Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare “Cu privire la măsurile de urgență pentru securitatea Ucrainei și creșterea capacității sale de apărare”

_____________________________

Ucraina a solicitat aderarea la UE în 2020, scrie pe twitter Agence France-Presse

 

 ucraina UE

About Author

admin