Usatîi a confirmat că discută pe ascuns cu Dodon și Năstase despre candidatul la prezidențiale

Liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi a confirmat vineri informația vehiculată anterior despre existența unor negocieri ascunse cu socialistul pro-rus Igor Dodon și cu liderul Platformei DA, care se declară pro-europeană în vederea identificării unui candidat comun la alegerile prezidențiale.

„Am discutat cu Igor Dodon și Andrei Năstase candidatul unic, dar eu consider că nu vom avea nevoie de el”, a scris Renato Usatîi într-un mesaj în care mai menționa că în opinia sa alegeri prezidențiale nu vor avea loc pentru că Partidului Democrat (lui Vlad Plahotniuc, după cum scrie Usatîi) nu le-ar conveni.

Referindu-se la acest mesaj, portalul www.deschide.md amintește despre o întrevedere departe de ochiii publicului care a avut loc cu o săptămână în urmă dintre cei trei lideri. Atunci niciunul dintre aceștia nu a vrut să comentezeze discuțiile purtate.

 

Prezent joi la o emisiune televizată, Andrei Năstase a spus că și-ar dori un candidat unic al tuturor partidelor de opoziție, indiferent de viziunile de politică externă ale acestora. El însă nu a explicat cum ar face coaliție cu Igor Dodoin, spre exemplu, care se declară un adept deschis al aderării la Uniunea Vamală și la federalizarea Republicii Moldova, sau cu Renato Usatîi, care susține că dacă va ajunge la putere va construi un zid de-a lungul Prutului și va închide Ambasada SUA de la Chișinău.

sursa: democracy.md

About Author

admin