Veniturile colectate de Vamă, în aprilie, au crescut cu peste 20%, însumând circa două miliarde de lei

Veniturile încasate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna aprilie a anului curent, se cifrează la 1 mlrd 983 mil. lei, în creștere cu 340,9 mil. lei (+20,8%) față de perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 48.239 de declarații vamale.

Totodată, în primele patru luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 6 mlrd 577 mil. lei, depășind cu 549,6 mil. de lei (+9,1%) încasările pentru aceeași perioadă din anul precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 779 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 459 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1.960.534 lei.

About Author

admin