Veste bună! Uniunea Europeană a alocat pentru R. Moldova peste 36 de milioane de euro

Uniunea Europeană a alocat astăzi Republicii Moldova suma de peste 36 de milioane de euro, din totalul suportului bugetar promis de 47 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de facebook de către premierul Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat al Delegaţiei Uniunii Europene în țara noastră, banii vor permite crearea locurilor de muncă, creșterea exporturilor spre UE în creștere, consolidarea administrației publice consolidate, îmbunătățirea servicii de poliție, dar și pentru accelerarea dezvoltării rurale. În comunicat se mai arată că înainte ca aceste sume să devină disponibile, Guvernul Republicii Moldova a trebuit să îndeplinească condițiile și să obțină rezultate în cadrul celor cinci programe, notează evenimentul.md.

”Încă o veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova, după cele 22,2 milioane alocate de FMI ieri, astăzi UE anunță transmiterea a 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru țară noastră. Este încă o confirmare importantă a perseverenței cu care se implementează angajamentele convenite cu partenerii de dezvoltare. Guvernul rămâne angajat în derularea în continuare a reformelor și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățenii Republicii Moldova”, a scris Pavel Filip pe facebook.

În comunicat se mai arată că autoritățile Republicii Moldova au fost de acord să utilizeze aceste fonduri pentru a sprijini mai multe acțiuni, printre care implementarea acordului DCFTA (Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) între UE și Republica Moldova, reforma Poliției, reformele Politicii Finanțelor Publice, implementarea Liberalizării Regimului de Vize cu Europa, dar și Dezvoltarea Rurală și a Agriculturii în Republica Moldova (ENPARD).

About Author

admin