Veteranii iau atitudine: Am asistat de multe ori la scene în care polițiștii sunt înjurați și intimidați de protestatari

Un grup de veterani ai organelor de interne și ai războiului de pe Nistru, din 1992, a îndemnat astăzi protestatarii în sprijinul liderului PPDA, Andrei Năstase, să dea dovadă de calm și respect față de lege.

”Îndemnăm protestatarii să manifeste respect față de lege. Protestați pașnic, nu provocați colegii noștri. Ei își fac datoria de ofițeri și asigură securitatea dumneavoastră”, se spune într-un apel al veteranilor, prezentat de către vicepreședintele Organizației Obștești a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Busuioc, în cadrul unui briefing de presă.

În apelul citat se face trimitere la unii fruntași ai Platformei DA, între care jurnalistul Nicolae Josan, care se remarcă prin atacuri frecvente la adresa forțelor de ordine.

”Am asistat de multe ori la scene în care polițiștii sunt înjurați și intimidați. Uneori chiar de lideri ai Platformei DA, între care și Nicolae Josan. Acesta și-a permis în repetate rânduri să aibă un comportament agresiv, pe care noi îl condamnăm”, se mai spune în apelul citat.

Veteranii mai spun că își vor sprijini public colegii din poliție, dacă aceștia vor continua să fie atacați.

”Veteranii condamnă aceste acțiuni și ne rezervăm dreptul de a ieși și de ne a susține colegii noștri. Facem un apel către toți veteranii – nu permiteți ca colegii voștri să fie înjosiți. Îndemnăm oamenii să protesteze pașnic și în limitele legii”, declară veteranii.

sursa: today.md

About Author

admin