Vezi cum au preparat Leancă și Corman “Plăcinta care ne unește” (12 FOTO)

Învârtita cu mere numită „Plăcinta care ne unește” are o lungime de peste 50 de metri și a fost coaptă pe o tavă cu diametrul de doi metri. Aceasta a fost preparată cu scopul de a-i susține pe fermierii autohtoni, afectați de restricția impusă de Rusia la importul fructelor moldovenești. „Ceea ce facem noi astăzi este expresia unității și solidarizării cu fermierii care acum trec printr-o perioadă dificilă”, a subliniat șeful Executivului.

Iurie Leancă a preparat învârtita alături de colegi din Cabinetul de miniștri, de Președintele Parlamentului, Igor Corman, sub îndrumarea unor brutari.

„Dacă reușim să intrăm în Cartea Recordurilor, deși din ceea ce am văzut până acum – și la procesul de pregătire, și la învârtita propriu-zisă – cred că avem toate motivele să ajungem acolo, vă promit că banii pe care-i vom încasă îi vom împărți, bineînțeles, cu agricultorii din Republica Moldova – cei care acum sunt supuși unor probleme”, a subliniat Premierul.

La rândul său, Igor Corman a adăugat: „Ceea ce se întâmplă astăzi aici arată că moldovenii sunt un popor care știe să își păstreze tradițiile și să-și dezvolte obiceiurile strămoșești, că moldovenii sunt un popor sănătos, care cu siguranță merită și un viitor – unul european.”

După ce a stat la copt aproape o oră, învârtita a fost împărțită de Iurie Leancă, Igor Corman și de mai mulți membri ai Cabinetului de miniștri tuturor vizitatorilor. Prim-ministrul Iurie Leancă a gustat din plăcintă, apreciind-o drept foarte bună.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, care s-a ocupat de pregătirea acestei învârtite, punând la punct fiecare detaliu, a precizat că învârtita cu mere va fi propusă pentru Cartea Recordurilor. „Noi am comunicat cu cei de la Guinness Book of Word și am mers pe o cale mai simplă – o fotografiem, o filmăm, prezentăm rezultatele și timp de o jumătate de an va fi înregistrată în Guinness Book.”

Evenimentul a avut loc astăzi la Complexul etno-cultural „Vatra”, în cadrul Festivalului Diasporei, care a găzduit târgul obiectelor de artizanat, cu meșteri populari și Yard Sale, teatrul gastronomic „Bucătar fără hotar,” Cupa Diasporei – întreceri sportive cu participarea autorităților publice centrale și a reprezentanților diasporei, și activități cultural-distractive, inclusiv atelier de artă decorativă, face painting, hipism și caricaturi. Programul include atît muzică populară, cât și muzică ușoară.

Festivalul Diasporei are loc în cadrul Zilelor Diasporei, pentru prima dată în Republica Moldova, fiind organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora al Guvernului. Organizarea Zilelor Diasporei în Republica Moldova are drept scop promovarea dialogului cultural, turistic, economic la nivel de diasporă – țară / țară – diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru ca, prin acțiuni comune, să contribuie la dezvoltarea durabilă și promovarea țării pe plan internațional, inclusiv a turismului în Republica Moldova, precum și schimbarea anumitor stereotipuri cu privire la țara de origine.1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
sursa: gov.md
livenews.md

About Author

admin