Victor Bodiu împarte calculatoare la Călăraşi

Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, a oferit astăzi, în cadrul careurilor festive dedicate ultimului sunet, câte zece computere pentru Liceul teoretic „Mihail Sadoveanu” şi Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun” din Călărași. Donația le va ajuta celor două instituții de învățământ să-și amenajeze câte o sală de calculatoare.

În adresarea sa către elevi și studenți, Victor Bodiu a menţionat că educaţia este o prioritate a Guvernului. „Fără educație nu este posibilă dezvoltarea societății, iar datoria noastră este să investim în domeniu și să contribuie la modernizarea lui. Aceste calculatoare vin să suplinească eforturile pe care Guvernul și Ministerul Educaţiei le fac pentru ca învăţământul din Moldova să fie unul european”, a declarat Secretarul General al Guvernului. În ceea ce privește reformele demarate și realizate în ultimii ani, Victor Bodiu a subliniat că scopul final al acestora e să asigure o educație de calitate relevantă pentru economie şi societate. „Doar ducând la bun sfârșit acest obiectiv vom putea afirma că oferta sistemului educațional răspunde cererii de competențe și cunoștințe de pe piața muncii”, a spus oficialul.

Victor Bodiu i-a felicitat pe elevii şi pe profesorii din cele două instituţii cu ocazia finalului de an școlar. „Este perioada în care și profesorii, și elevii, și părinții lor trăiesc sentimente de împlinire pentru cele realizate. Pentru absolvenți, finalul de an școlar semnifică un început și mai ambițios, și mai promițător. Însă, veți reuși doar dacă veți munci asupra proiectului vostru de viitor. Și este important ca – orice și oriunde veți face – acest proiect de viitor să fie legat de Republica Moldova și să contribuie la modernizarea, la prosperarea și la europenizarea țării”, a spus el.

Directorii celor două instituţii, în care învață 885 de tineri, au mulţumit Guvernului pentru sprijin și au menționat că aceasta îi va ajuta să obțină performanțe mai înalte, în secolul XXI tehnologiile informaţionale fiind esenţiale în acest sens.

bodiu

BODIU 2

About Author

admin