Victor Ponta, chemat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Fostul premier  al României, Victor Ponta s-a prezentat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din București. Acesta este citat în dosarul Turceni-Rovinari și este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Victor Ponta a intrat în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) fără să facă declaraţii cu privire la dosarul în care este judecat şi în care, vineri, trebuie să spună dacă vrea să formuleze cereri şi să ridice excepţii înaintea începerii judecării cauzei aflate în prezent în Cameră preliminară.

Înaintea lui Victor Ponta, la ICCJ a venit şi senatorul Dan Şova, citat şi el, alături de ceilalţi inculpaţi din dosarul Turceni-Rovinari.

12207955_10153049263431012_668847222_n

În cazul în care avocații inculpaților din dosar au semnalat nereguli, le vor aduce în discuție la termenul de vineri, pentru ca acestea să fie aduse şi la cunoștința procurorilor DNA, iar apoi soluționate, prin prisma normelor legale, de către judecătorul de Cameră preliminară, titrează mediafax.ro.

Victor Ponta este primul premier român de după 1989, trimis în judecată în timpul mandatului.

 

About Author

admin