VIDEO // PERCHEZIȚII într-o școală din Chișinău! Strângeau bani ilegal de la părinți

Poliția a descins astăzi într-o școală din sectorul Ciocana al capitalei unde au efectuat percheziții. Potrivit informațiilor plasate pe sit-ul oficial al poliției, conducerea instituției de învăţământ din sectorul Ciocana este cercetată penal pentru colectare ilegală de mijloace financiare de la părinţii elevilor.

“Au fost autorizate percheziţii în birourile de serviciu a acestora, fiind desfăşurate de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

În cadrul investigaţiilor întreprinse de comun cu angajaţi ai Procuraturii de sector, s-a stabilit că pe parcursul anilor 2013-2014, administraţia şcolii ar fi însuşit mijloace financiare de la părinţi sub diferite pretexte. Forţele de ordine au depistat în birourile de serviciu bani adunaţi de la părinţi, registre de evidenţă a banilor colectaţi, precum şi alte documente de contabilitate dubioase, fiind sigilate şi ridicate pentru investigaţiile ulterioare.

Cauza penală pornită în temeiul art. 190 alin.2 „Escrocheria” Cod Penal al RM, este gestionată de către Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Ciocana. Dacă instanţa de judecată va decide vinovăţia factorilor de decizie ai instituţiei de învăţământ, atunci ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 10 000 pînă la 20 000 de lei sau închisoare pe un termen de la 2 pînă la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Totodată, sunt efectuate şi alte măsuri în vederea identificării tuturor complicilor în această schemă frauduloasă de colectare a mijloacelor băneşti.”, se arată în comunicatul de presă.

LiveNews.md

About Author

admin