Viorel Țopa nu mai poate sta ascuns! A ieșit la bătaie cu Ghimpu

Neînțelegerile dintre liderii Platformei civice „Demnitate și Adevăr” (DA) și Partidul Liberal par să se intensifice. O dovadă în acest sens poate fi o scrisoare, semnată ieri de liderul PL, Mihai Ghimpu, prin care primarul interimar, Nestor Grozavu, a fost solicitat să permită accesul și parcarea unor camioane de mare tonaj în Piața Marii Adunări Naționale duminică, pe 7 iunie, în aceeași zi în care Platforma DA planifică să desfășoare în centrul orașului un nou miting de amploare. Astăzi, Primăria a aprobat cererea liberalilor. 

O fotocopie a acestei scrisori a fost publicată pe contul său de Facebook de Viorel Țopa, vechi adversar al prim-vicepreședintelui PD Vlad Plahotniuc și unul dintre presupușii patroni ai postului de televiziune Jurnal TV.

În comentariul care însoțește această fotocopie, Țopa n-a ezitat să-l acuze pe acuze pe Ghimpu de cârdășie cu Plahotniuc, cu scopul de a zădărnici mitingul Platformei DA.

În context, trebuie să amintim că liderii Platformei DA neagă cu insistență că Viorel Țopa, precum și partenerul său de afaceri, Victor Țopa, refugiați în prezent în Germania, ar avea vreo legătură cu Platforma DA și că aceștia ar putea exercita vreo influență asupra membrilor Platformei. Declarații în acest sens a făcut aseară, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV, Andrei Năstase, avocatul celor doi Țopa și, totodată, unul dintre cei mai cunoscuți activiști ai Platformei DA.

Tot astăzi, însă, a devenit cunoscut că Andrei Năstase și Victor Țopa sunt parteneri de afaceri, ambii fiind cofondatori ai unei companii aviatice de milioane, din Germania. Informația, însoțită de un captură de ecran care ar veni să o confirme, a fost difuzată de portalul Moldova24.info

Amintim că, duminică, Platforma DA anunță un miting de amploare în centrul Capitalei. În aceeași zi, doar că o oră mai devreme, Partidul Liberal planifică o întâlnire cu alegătorii. Ambii organizatori au cerut autorizație pentru eveniment în PMAN, doar că dreptul de întâietate îl are PL, întrucât a depus primul cererea. Prin urmare, liderii Platformei DA au schimbat locul în imediata apropiere a Pieței, alegând  Scuarul Catedralei. Eu au subliniat, însă, că participanții la miting ar trebui să fie prea mulți pentru a încăpea acolo, așa că se vor ajunge oricum și în Piață.

sursa: deschide.md

About Author

admin