Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare. Procurorul spune că va contesta sentința

filat sputnik md.jpg7

Ex-premierul, Vlad Filat a fost condamnat, astăzi, la 9 ani de închisoare. Procurorul Adriana Bețișor se declară nemulțumită de pedeapsa pe care a primit-o Vlad Filat și spune că va contesta decizia Judecătoriei Buiucani. Bețișor afirmă că nouă ani sunt prea puțini pentru prejudiciul adus statului.

„Ne manifestăm totala nemulțumire față de sentința pe care a pronunțat-o astăzi Judecătoria Buiucani, având în vedere că solicitările noastre au fost de 19 ani. Nu putem să fim de acord cu această sentință (9 ani de închisoare) reieșind din faptul că ea nu este proporțională faptelor prejudiciabile care i se incriminează lui Filat Vladimir. Este evident reieșind din proveniența mijoacelor financiare care au constituit obiectul remunerațiilor ilicite pe care le-a primit Filat Vladimir de la Ilan Șor care sunt, de fapt, din Banca de Economii. Dacă avem aşa o situaţie, situaţia care de fapt la acel timp, funcţia pe care o deţinea îl determina să acţioneze în favoarea statului, cum putem să catalogăm această sentinţă pentru ceea ce a primit. Indiscutabil, sentința va fi contestată. Nu suntem deacord cu această sentință”, a declarat Adriana Bețișor, notează moldova24.info.

Anterior, acuzarea a cerut ca Vlad Filat să fie condamnat la 19 ani de pușcărie, el fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă.

Menționăm că în cadrul ședinței de astăzi, fostul premier Vlad Filat a fost condamnat pentru trei capete de acuzare la 4, 8 și la 9 ani de închisoare, termenele fiind cumulate. Totodată, instanța a decis retragerea Ordinului Republicii cu care a fost decorat Filat, achitarea unei amenzi de 60 000 de lei, confiscarea tuturor bunurilor obținute din remunerarea ilicită și confiscarea bunurilor care reprezintă contravaloarea prejudiciului. Totodată, pedeapsa prevede ca Vlad Filat să nu poată ocupa funcții de răspundere timp de cinci ani.

foto: sputnik.md

About Author

admin