Vlad Plahotniuc dezvăluie cine va fi competitorul PDM în anul electoral și cum se va lupta cu el

În campania electorală din acest an, Partidul Democrat din Moldova (PDM) va veni cu o abordare nouă, care nu este orientată spre războaie politice sau spre lupta cu alte partide. Liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, a declarat într-un interviu pentru Deschide.md că PDM se va concentra pe interesele cetățenilor.

”Este o abordare pragmatică și cu un obiectiv foarte clar asumat. Principalul inamic al PDM este reprezentat de problemele din ţară, acumulate în ani şi ani de instabilitate politică, coaliţii complicate, orgolii, luptă pentru putere, probleme acumulate inclusiv de reprezentanţi ai partidelor care sunt astăzi în opoziţie, dar nu cu mult timp în urmă au fost la putere. Noi cu asta trebuie să ne luptăm ca partid, să rezolvăm problemele care sunt, să îi impulsionăm pe colegii din Guvern şi Parlament să acţioneze activ pe acesată direcţie”, a explicat Plahotniuc.

Acesta a precizat că un plan privind direcțiile pentru anul electoral va fi prezentat în scurt timp. Documentul va avea la bază prioritățile anunțate deja și evitarea polemicilor politice. Totuși, partidul își rezervă dreptul să răspundă atacurilor la adresa sa.

”Deci, de la PDM să vă aşteptaţi la o implicare puternică în rezolvarea problemelor cu care se confruntă ţara, la mai puţină polemică politică, la evitarea războaielor politice. Vom reacţiona doar punctual atunci când vom considera necesar să punctăm public anumite acuzaţii false la adresa noastră, ne vom apăra colegii atacaţi pe nedrept. Partidul nostru este format dintr-o echipă unită şi puternică”, a punctat liderul formațiunii de guvernământ.

În același context, Plahotniuc a reiterat disponibilitatea PDM de a face alianță post-electorală cu partidele de dreapta. El a comentat, în context, declarațiile unor politicieni care declară că nu vor face echipă cu PDM în viitorul Parlament, petru a menține cursul pro-european al țării.

”Nu vrem să comentăm sau să polemizăm pe seama declaraţiilor pur electorale ale unor partide de dreapta din opoziție, care au mesaje doar despre ce nu vor face, fără însă a le spune oamenilor ce vor face pentru ei. Credem că aceste discuţii trebuie să fie reluate după alegeri, poziţia noatră strategică rămâne fermă pe linia votată de către Consiliul Politic”, a spus Vlad Plahotniuc.

sursa: evenimentul.md

About Author

admin