VORONIN spune franc: Filat și Negruță sunt responsabilii pentru jaful secolului!

Toate maşinaţiile din sistemul bancar au început în 2010, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă liderul PCRM Vladimir Voronin. „Operaţiunile mafiotice” au început în 2010, asigură Voronin.

El a declarat că premierul de atunci Vlad Filat și ministrul finanțelor Veaceslav Negruța au știut de existența problemelor dar nu au făcut nimic.

„Foştii prim-miniştri şi fosta conducere a Băncii Naţionale, chiar dacă ştiau din 2010 de existenţa problemelor, nu au făcut nimic. Atunci, când s-a început totul, costul problemelor era de câteva zeci de milioane de lei. Se putea mai uşor de soluţionat problema. Responsabil este guvernul şi Ministerul Finanţelor de atunci, care trebuiau să administreze cota statului de la BEM. Timp de doi-trei ani au fost puse la îndoială funcţionalitatea şi stabilitatea sectorului financiar-bancar al ţării, care a fost creat cu atâta sârguinţă în anii precedenţi. Un sistem care încă în 2008 a fost recunoscut de publicaţia The Economist, din Marea Britanie, printre cele mai stabile din lume, mai bine zis pe locul 5”, a adăugat liderul comuniştilor, citat de jurnal.md.

About Author

admin