Zumbreanu: CNA a reacționat la petiția mamelor. Primele acțiuni se vor realiza în timpul apropiat

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu spune că ei sunt prima instituție care au reacționat în cazul celor 98 de femei, ce au declarat că au avut de suferit în urma interacțiunii cu sistemul medical, în special în cadrul instituțiilor perinatologice din țară.

„CNA a fost prima instituție care a reacționat la petiția acelor mame. Cu inițiatorul acestei petiții am avut o comunicare personală, și nu numai cu dumneaei. Am discutat posibilele acțiuni în comun, care se vor realiza în timpul foarte apropiat. Ne propunem ca cetățeanul să înțeleagă că statul și-a unit eforturile”, a declarat Bogdan Zumbreanu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

CNA a indentificat 32 de acte de corupție după examinarea celor 98 de petiții, manifestate fie prin estocarea sumelor de bani pentru servicii care prin legislație sunt gratuite, sau obligarea pacientelor de a achita pentru anumite servicii, medicamente sau ajutor medical adițional.

Cele 98 de petiții depuse de mai multe femei din Moldova vin după ce o femeie ar fi fost lăsată să nască în veceul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

sursa: unimedia.info

About Author

admin