Recent au fost aduse modificări la legislația privind locuințele, iar aceste modificări au intrat deja în vigoare. Acum, pe lângă gospodăriile cu venituri mici, locuințele sociale vor fi oferite și familiilor în care cel puțin un membru lucrează într-o instituție bugetară sau în serviciile publice. Cu toate acestea, în locul conceptului de “minim de subzistență” ca unul dintre criteriile de eligibilitate, se va folosi “salariul minim național”.
Documentul conține, de asemenea, recomandările Curții de Conturi, care a auditat implementarea Proiectului privind locuințele pentru persoanele defavorizate social. Recomandările se referă în principal la condițiile de anulare a unui contract de închiriere, inclusiv atunci când se constată că au fost furnizate informații false sau că autoritățile locale nu au fost notificate cu privire la o modificare a condițiilor care au stat la baza furnizării unei locuințe sociale.
Guvernul este obligat să își alinieze reglementările la aceste modificări ale legislației privind locuințele în termen de șase luni. Aceste măsuri au ca scop creșterea accesului la locuințe sociale și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru mulți moldoveni.