PACTUL CU DIAVOLUL. Bancherul negru – Gherman Gorbuțov (VIDEO)

Gherman Gorbunțov este cunoscut în toată Federația Rusă. Ani la rând numele său a fost legat de cele mai mari scandaluri din sistemul bancar al acestei țări.

Presa nu contenea să scrie despre activitatea sa dubioasă, care a implicat delapidări de miliarde de dolari, șantaj, deposedare ilegală de bani, furturi în proporții astronomice din fondul de pensii al Ceceniei sau asasinate la comandă.
Numele Gherman Gorbunțov apare în titlurile ziarelor rusești chiar și în cazul atentatului la viața miliardarului rus Alexandr Antonov – crimă în stil mafiot care a bulversat opinia publică din Rusia.

Despre Gorbunțov se știe că avea strânse legături cu mafia rusească, acesta fiind omul din umbră care avea grijă de contabilitatea celui mai temut și autoritar hoț în lege – Ded Hasan, asasinat și el la comandă în capitala rusă.

Necătând la toate astea, Gorbunțov, bancherul negru, așa cum a fost supranumit de presa de la Moscova, obține în 2008 cetățenia Republicii Moldova. Cetățenie pentru care i-a plătit lui Vladimir Voronin suma inimaginabilă de 1 milion și jumptate de dolari.

Având deja adunat un oarecare capital din schemele sale criminale, Gorbunțov putea convinge pe oricine cu bani. Voronin nu a fost o excepție. La propunerea venită din partea bancherului negru, președintele moldovean nu a stat mult pe gânduri.

După ce a luat o parte din bani, Voronin a decis că infractorul Gherman Gorbunțov, în jurul căruia se năruiesc imperii financiare și mor oameni de mâna killerilor, este o persoană care ne reprezintă și are toate calitățile unui moldovean adevărat.

Banii, adică 1 milion și jumătate de dolari primiți de Voronin au jucat un rol decisiv în moldovenizarea lui Gorbunțov, iar declaratul proletar, lider al PCRM, i-a oferit în timp record, cu o mulțime de încălcări, cetățenia Republicii Moldova. Anume astfel, cu implicarea directă a președintelui Voronin, Gorbunțov a devenit Moldovean cu acte în regulă.

Acest lucru i-a oferit lui Gorbunțov posibilitatea să fugă de răspundere penală din Federația Rusă, or Republica Moldova nu își extrădează cetățenii, chiar dacă aceștia sunt criminali de genul personajului nostru.

Aici, în Republica Moldova, criminalul căutat de poliția mai multor state ale lumii a continuat activitatea sa de interlop. După ce a preluat Universal Bank, prin scheme simple, acesta a început să fure sute de milioane de dolari de la deponenți băncii.

În unele cazuri Gorbunțov nici nu s-a complicat să ascundă urmele tranzacțiilor, care pot fi calificate drept jaf la drumul mare – pseudobancherul transfera pur și simplu banii din conturile deponenților pe propriile conturi din afara țării. Până la Gorbunțov, asemenea hoții nu au mai existat în sistemul bancar moldovenesc.

În toiul mânăriilor lui Gorbunțov, în viața publică de la Chișinău apare Renato Usatîi, om de afaceri moldovean stabilit de mai mulți ani la Moscova. Acesta a încercat să preîntâmpine organele de forță ale Republicii Moldova despre faptul că Gorbunțov este un criminal care fură cetățenii. A organizat și o conferință de presă la această temă.

Autoritățile moldovenești nu au reacționat însă la semnalul dat de Usatîi și dădeau asigurări cetățenilor că totul este bine la Universal Bank.

Atunci însă când organele de forță s-au trezit din somnul letargic, iar Gorbunțov se mai alege cu noi dosare penale în patria dăruită contra sumei de 1 milion și jumătate de dolari de către Voronin, totul era deja pierdut. Gorbunțov era departe.

Deși acum autoritățile subordonate lui Vlad Filat evită să vorbească și ascund asta, în toată perioada descrisă mai sus, Usatîi, tânărul businessman de la Fălești, a încercat să facă tot posibilul pentru ca Gherman Gorbunțov să fie prins și judecat.

De fiecare dată, bancherul negru a reușit însă să scape de organele de forță ale diferitor state. De acolo au și apărut acele discuții amicale dintre Gorbunțov și Usatîi pe Skype, dicuții în care Usatîi, colaborând cu polițiștii din Israel, Rusia, Moldova și Germania , îi promitea orice, chiar și clasarea dosarelor din Republica Moldova, numai ca să tragă de timp, iar Gorbunțov să fie localizat.

Gorbunțov reușea să fugă de fiecare dată și enervat la culme de faptul că planurile i-au fost încurcate de Usatîi, a încercat să organizeze omorul la comandă al omului de afaceri.

Usatîi află însă despre intențiile lui Gorbunțov, și își ia măsuri de precauție. Fiind în relații bune cu Vlad Filat, care era pe atunci prim-ministru, Usatîi obține protecția autorităților. Mai mult ca atât, VLAD FILAT , pe care Usatîi îl consilia în vederea stabilirii unor relații durabile cu Federația Rusă, îi înmânează o legitimație de consilier al prim-ministrului și taloane special eliberate de MAI, pentru sporirea securitatății personale – Documente care, mai târziu, vor ajunge subiect de scandal în presa din Republica Moldova.

Tot atunci, premierul Filat, află de la făleștean că cetățenia lui Gorbunțov i-a fost acordată cu o sumedenie de încălcări. Îl roagă însă pe președintele Timofti să nu o anuleze și să nu întreprindă nimic în acest sens.

Potrivit lui Usatîi, Filat l-a rugat pe Timofti să nu se grăbească și să lase lucrurile așa cum sunt. Posibil că încă de pe atunci Filat s-a asigurat, pentru că simțea că Gorbunțov i-ar putea fi de folos cândva, aceasta este concluzia la care a ajuns acum Usatîi

După ce a fugit din Israel, unde s-a ascuns după plecarea din Moldova, Gorbunțov poposește în Marea Britanie. Aici i se pierde urma. Trecutul dubios îl ajunge însă din urmă. Vă mai amintiți de cazul lui Alexandr Antonov, de organizarea omorului căruia a fost suspectat Gorbunțov ?

În Martie 2012, Gorbunțov, aflându-se la Londra, este atacat de Killerul VITALIE PROCA, care descarcă 8 gloanțe în corpul bancherului negru.
Gorbunțov supraviețuiește.

După ce își revine din comă, acesta dă vina pe mai mulți oameni de afaceri din Federația Rusă, care , spunea bancherul, s-au răfuit cu el pentru activitatea lor comună din trecut.

Asta spunea Gorbunțov îndată după atentat. Și era foarte sigur pe sine. Potrivit lui Gorbunțov anume atentatul la viața lui Antonov și mărturiile pe care urma să le depună pe marginea acestui caz sunt motivul pentru care după el, la Londra a fost trimis killerul Vitalie Proca.

Poliția londoneză s-a apucat de investigarea cazului. Mai mult ca atât, a conlucrat în acest sens și cu polițiștii cu care colabora și Renato Usatîi pentru prinderea bancherului, dar, ulterior și al killerului acestuia. Londonezii nu reușesc însă să depisteze comanditarul.

Aceștia refuză extrădarea lui Gorbunțov în Republica Moldova, pentru că aveau bănuieli că viața i-ar putea fi pusă în pericol. Organele de forță moldovenești îl vroiau însă în patria oferită de Voronin pentru a-l atrage la răspundere în dosarele grave intentate aici, printre care se numără delapidări de fonduri, escrocherii și organizarea omorului la comandă.

Între timp, Renato Usatîi se ceartă cu fostul său amic Vlad Filat, din cauza mai multor momente dubioase din activitatea premierului, inclusiv însușirea a 400 de mii de lei, pe care Usatîi le-a donat pentru construcția unor case de locuit destinate sinintraților inundațiilor de la Cotul Morii.

Din declarațiile tânărului politician reiese că Intențiile lui de a intra în viața politică de la Chișinău îl fac pe Filat să-și amintească de existența lui Gorbunțov.

Pentru a-l discredita pe Usatîi, dar și pentru a-și obține un aliat în lupta care urma să se dea între el și tânărul de la Fălești, Filat decide să-i transmită lui Gorbuntov, prin intermediul polițiștilor, mai multe materiale din dosarele penale. Printre acestea se numără și discuțiile prin Skype în care Usatîi, coordonându-și acțiunile și declarațiile împreună cu polițiștii, încerca să-l localizeze pe Gorbunțov.

Bucuros de asemenea găselniță, bancherul negru crează site-ul crimerussia.ru și plasează acolo aceste bombe în ghilimele.

Lui Gorbunțov îi pica bine cadoul lui Filat, pentru că astfel acesta credea că o să se spele de trecutul său banditesc, prezentând-ul pe usatîi ca fiind un mafiot. Lucrurile, susține Usatîi, stau exact invers, or din acest moment Gorbunțov, criminalul cu acte în regulă, devine aliatul lui Vlad Filat, iar Vlad Filat, cel care striga: Moldova fără Voronin, Moldova fără Comuniști devine omul care lucrează exact pe schemele și cu oamenii lui Voronin.

Usatîi a pornit energic în lupta politică din Republica Moldova, iar ascensiunea uluitoare a acestuia i-a creat mari problem lui Vlad Filat. În scurt Timp, Filat își îndreaptă tot arsenalul din dotare împotriva Tânărului de la Fălești, mai ales că orice ieșire în public al acestuia însemna o lovitură dură data rating-ului lui Filat și partidului pe care îl conduce.

În Campania electorală, când s-a pomenit în situația în care Usatîi creștea ca pe drojdii și devenea periculos, amenințându-l cu pușcăria pe Liderul PLDM, Filat și-a amintit din nou de existența lui Gherman Gorbunțov. Și-au amintit și occidentalii. Și pentru ei Renato Usatîi, a devenit un pericol real, mai ales că a anunțat că după ce va veni în Parlament va face tot posibilul ca Acordul de Asociere cu UE să fie anulat.

Având datele sondajelor care îl creditează pe Usatîi cu aproape 20 la sută, europenii conștiientizează că intențiile lui Usatîi au în spate și susținerea unei bune părți din societate.
Europenii au decis să înlăture pericolul. Astfel Filat, încurajat și asistat de serviciile speciale din occident, pune la cale o nouă lovitură. Este vorba despre așa-zisele dezvăluiri ale lui Gherman Gorbunțov, care declară pentru o televiziune română neinteresată altădată de acest subiect, că tentativa de omor din 20 martie 2012 de la Londra a fost comandată de Usatîi.
Usatîi crede că pentru această declarație Gorbunțov obține promisiunea că toate dosarele sale îi vor fi clasate.

Spre marea dezamăgire a lui Filat, dezvăluirile lui Gorbunțov nu au avut însă efectul devastator scontat, iar scopul nu a fost atins , ratingul lui Usatîi continuă să crească

Urmează alegerile parlamentare, iar scorul electoral a lui Vlad Filat nu este tocmai unul bun. Acesta scade în continuu, mai ales că oamenii au înțeles deja că Filat este gata să se alieze cu criminali de genul lui Gorbunțov numai ca să rămână la putere.

În ceea ce tine de Gorbunțov, el nu vor putea fugi la infinit de trecutul dubios, mai ales că după alegeri va deveni inutil pentru Vlad Filat și Occident. Iar în momentul în care nu va prezenta interes pentru Vest, va fi extrădat, cel mai probabil, și va trebui să răspundă în fața legii. Așa cum vor trebui să răspundă și unii politicieni, care se țin cu dinții de putere pentru a putea fura, iar pentru a nu rămâne fără fotoliu sunt gata să se alieze și cu Diavolul.

LiveNews.md

About Author

admin