În a doua lectură, deputații au adoptat trei proiecte de lege. Aceștia au examinat o propunere de denunțare a trei acorduri cu Comunitatea Statelor Independente (CSI).
Primul dintre aceste acorduri a fost semnat la Minsk la 14 februarie 1992. Acesta se referea la cooperarea în ceea ce privește furnizarea de resurse materiale și de cercetare științifică pentru forțele armate. Ministerul Apărării consideră că acest acord și-a pierdut relevanța, deoarece Moldova nu participă în sfera politico-militară a CSI.
Al doilea document denunțat este Acordul privind grupurile de observatori militari și forțele colective de menținere a păcii, semnat la Kiev la 20 martie 1992. Ministerul Apărării este de părere că participarea la acest acord este inoportună, deoarece Moldova nu interacționează activ în sfera politico-militară a CSI.
Cel de-al treilea document respins este Acordul de cooperare în domeniul combaterii terorismului și extremismului. Motivația denunțării este că Moldova nu cooperează în acest domeniu cu alte state membre ale CSI și că organele de securitate nu au utilizat prevederile acestui acord.
Astfel, decizia se bazează pe faptul că nu este necesar ca Republica Moldova să-și mențină calitatea de membru în aceste acorduri cu participarea CSI.